Megújuló energia használatát célzó épületenergetikai fejlesztés Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

Kedvezményezett neve: Fatér Csaba EV

Támogatás összege: 8 497 692,- Ft

Támogatás mértéke: 55 %

Projekt kezdete: 2021.04.28.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Az egyéni vállalkozás 8315 Gyenesdiás, Faludi utca 101. alatti székhelyén 49,84 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítésére kerül sor. A megvalósítás során az épület cseréptető fedésű tetejére 112 db Longi Solar LR4-72HPH-445M típusú napelem kerül elhelyezésre. A beruházás során beépített FRONIUS inverterek csatlakozási teljesítménye 45 kW.

A beruházás létrejötte hozzájárul a vállalkozás meglévő villamos energia fogyasztásának csökkentéséhez a helyi megújuló energia alkalmazásával, s ezáltal a versenyképessége és piaci megítélése javul.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-02789

 


 

Termelési kapacitásbővítés Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

Kedvezményezett neve: Fatér Csaba e.v.

Szerződött támogatás összege: 8 726 900 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

Egyéni vállalkozásomat 1990-ben alapította, azóta működik megszakítás nélkül, asztalosokat foglalkoztatva. Árbevételünk is folyamatosan növekvő tendenciát mutat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy nem kizárólag hazai termelésben kell gondolkodnunk, hanem az Europai Únion belül országokban is meg kell vetnünk a lábunk. A fejlesztés révén már egy-két éven belül elérhetővé válhat olyan termékek gyártása és szolgáltatások biztosítása, melyek már kifejezetten a nemzetközi piaci igényeknek, a meglévő ügyfélkör egyedi specifikumainak megfelelően kerültek kialakításra. Jelenleg Nyílászáró, konyhabútor, szobabútor, nappali, fürdőszobabútor gyártásával foglalkozunk. A pályázat megvalósítása után is ezekkel fogunk foglalkozni, csak a gyártási folyamatnak egy jóval nagyobb részét tudjuk mi magunk lefedni.

A pályázat során a következő eszközök kerültek beszerzésre:

  • CENTAURO R800 RTF200 szalagfűrész
  • PETTINI 4 zsákos faipari elszívó berendezés

 

Projektünk megvalósítási helyszíne 8315 Gyenesdiás, Faludi utca 101. volt, mely egyben a székhelyünk is. A fejlesztendő technológiák: Épületasztalos-ipari termék gyártása, mint például, szállodai szobaberendezések, irodabútorok, nappali bútorok, szobabútorok, konyhabútorok és minden laminált laptermékből készíthető bútor alkatrészeinek legyártása.

A pályázat keretében beszerzett CENTAURO R800 RTF200 szalagfűrész gépen palló és deszka fűrészárú hosszirányú szélezést, szeletelést és a keresztirányú hosszvágást tudjuk elvégezni. Az így fűrészeléssel ráhagyott szabász méretre előkészített alkatrészeket minden esetben további gépekkel meg kell munkálni. (Körfűrész gép, egyengető és vastagoló gyalugép) A gép rendelkezik azokkal a műszaki paraméterekkel és funkciókkal, amire a mindennapos munkánk során szükségünk van.

A PETTINI ART. 502C 4 zsákos faipari elszívó berendezés és csőrendszer is nélkülözhetetlen eszköze minden faipari üzemnek, a gépek beüzemelésének alapfeltétele az elszívó eszköz csőhálózatához való csatlakoztatás. A munkavédelmi hatóságok előírják az üzemekben maximálisan megengedett por koncentrátumot, ezen megengedett határérték betartásához csak modern elszívás kiépítésével lehet megfelelni. A porleválasztó egység faipari porok forgács elszívására alkalmas berendezés. Az elszívott levegő tisztítása zsákos szűrőkkel történik, a szűrőzsákok anyaga impregnált pamut, melyek egyik oldalukon fenekeltek és bilinccsel rögzülnek a gépvázhoz. A zárt felső részen belül található a szűrőzsákok, ezen zsákok végzik a levegő megtisztítását.

Ezekre a gépekre azért volt szükségünk, hogy a mai kor követelményinek eleget téve, ezen a téren is minőségi munkát adhassunk ki a kezünk közül. Jelenleg ezt a tevékenységet eszköz hiány miatt bérmunkában készítjük ki, ami plusz szállítási költséggel és bizonytalan határidővel jár, nem beszélve a minőségi hibákról. Ezért volt elengedhetetlen a gépek megvásárlása a további jó teljesítés érdekében. Ezáltal a jövőben több munkát tudnánk vállalni, jobb minőségben, ami árbevétel növekedéssel is járhatna.

A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést, jelenlegi munkahelyek megtartását és további munkahelyek megteremtését is lehetővé teszi. Ez egyrészt további nemzetközi piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat, másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai innovációkat, technológiai újdonságokat, hazai és külpiaci partnerek egymásra találását is eredményezheti.

Projekt befejezési dátuma: 2021.09.20.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-00478


 

Infokommunikációs fejlesztés Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

A kedvezményezett neve: Fatér Csaba egyéni vállalkozó

A szerződött támogatás összege: 2 472 000 Ft

Visszatérítendő hitel összege: 2.595.600.- Ft

A támogatás mértéke: 40%

 

A projekt tartalma:

Vállalkozásunk teljesítményének növekedése érdekében, fontos a minőségi fejlődés, ehhez járul hozzá a projekt keretében bevezetett vállalatirányítási rendszer. A megfelelően telepített rendszer által, növekszik a vállalkozás teljesítménye, termelékenysége, kiszélesedik az üzleti perspektíva, továbbá nő a vállalat alkalmazkodóképessége, amelyre az üzleti stratégiánk élénkítésére szükség van. Előre tervezhetünk és reagálhatunk azokra a piaci és technológiai változásokra, amelyek befolyásolják vállalkozásunk teljesítményét, növekedését.

A rendszer olyan több modulból álló szoftvercsomag, amely célja és feladata összefogni a vállalat minden egyes részfolyamatait, úgy hogy a szükséges adatokat integrált módon, csak egyszer tároljuk. A rendszer adatbázisából a megfelelő lekérdező algoritmusokkal pontos, naprakész és a vállalati döntéseket támogató adatokat lehet kiszűrni.

A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre:

Vállalati CRM, értékesítési terület:
Illeszkedik a vállalat szervezeti felépítéséhez, integrál, ügyfélközpontú, mely támogatja a belső értékesítési folyamatokat. Aktívan támogatja az ügyfélszolgálati és értékesítési folyamatokat, emellett hozzájárul a hatékonyság és elégedettség növeléséhez.

Kontrolling és döntéstámogatás:
Használata lehetővé teszi az adott munkafolyamatok automatizálását, és a végrehajtási folyamatok támogatását, ezáltal optimalizálja a szükséges munkaerő ráfordítást, elősegítve ezzel a működési hatékonyság növelését.

Beszerzési, logisztikai terület:
Biztosítja a raktárkészlet értékbeli nyilvántartását raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. Továbbá biztosítja a készletértékelési nyilvántartások kezelését. A készletérték, mennyiségi nyilvántartás kezelése során optimálisabb raktárkészlet érhető el.

Elektronikus iratkezelési rendszer:
Képes az összes irat minden formájának nyilvántartására, homogén módon történő kezelésére. Az elektronikus tartalmak tárolásával és a papír iratok digitalizálásával egy átfogó tudásbázist alakít ki.

Gyártási terület:
Segít a készletgazdálkodás, a megrendelések kezelésének, az árkalkulációnak, a szabászati optimalizálásnak a kezelésében, a maradékanyag-gazdálkodás digitalizálásában és optimalizálásában.

A bevezetett rendszer segítségével növekszik a termelékenységünk és hatékonyságunk, a tervezhetőség megnövekedésével csökkenteni tudjuk a nem tervezett túlórákat, továbbá a szállítmányok méretét is optimalizálni tudjuk, a gyakori üresjáratokat csökkenteni tudjuk az alkatrészek összehangolásával az összeszerelési területeken. Előzetes számításunk szerint 8-9%-os termelésnövekedést tudunk ezzel elérni.

Az új rendszerrel csökken a vásárlási költség a megalapozott ütemezés által, ami felszabadítja a beszerzőt a sürgősségi szállítások és a tengernyi papírmunka alól, így jobban összpontosíthat munkája fontosabb elemeire. A megtakarításokat az alacsony árak mellett a teljes vásárlási költség csökkenése is segíti. Így, a vásárlási költségek mintegy 6%-át meg tudjuk takarítani. Csökken a minőségromlási költség is, mivel a megalapozott ütemezés stabilabb környezetet eredményez, ami kevesebb selejttel jár.

A projekt befejezési dátuma: 2020.02.24.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01563


 

Termelési kapacitás bővítése Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

 

A kedvezményezett neve: Fatér Csaba e.v.

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

A szerződött támogatás összege: 13 498 200 Ft

A támogatás mértéke: 45 %

A projekt tartalma: Beszerezni kívánt gépek:

CASADEI F255 marógép NC vezérléssel, dönthető tengellyel

PETTINI 541 2 zsákos faipari elszívó berendezés

CASADEI PS 630 vastagsági gyalugép

PETTINI 541 2 zsákos faipari elszívó berendezés

CASADEI XENIA 40 lapszabász körfűrészgép dönthető lappal

PETTINI 541 2 zsákos faipari

Ezekre a gépekre azért van szükségünk, hogy a mai kor követelményinek eleget téve, ezen a téren is minőségi munkát adhassunk ki a kezünk közül. A jövőben több munkát tudnánk vállalni, jobb minőségben, ami árbevétel növekedéssel is járhatna.

A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést, további munkahelyek megteremtését is lehetővé teszi. Ez egyrészt további nemzetközi piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat, másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai innovációkat, technológiai újdonságokat, hazai és külpiaci partnerek egymásra találását is eredményezi..

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.24.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01812


Fatér Asztalosműhely - Magyar