Infokommunikációs fejlesztés Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

A kedvezményezett neve: Fatér Csaba egyéni vállalkozó

A szerződött támogatás összege: 2 472 000 Ft

Visszatérítendő hitel összege: 2.595.600.- Ft

A támogatás mértéke: 40%

A projekt tartalma:
Vállalkozásunk teljesítményének növekedése érdekében, fontos a minőségi fejlődés, ehhez járul hozzá a projekt keretében bevezetett vállalatirányítási rendszer. A megfelelően telepített rendszer által, növekszik a vállalkozás teljesítménye, termelékenysége, kiszélesedik az üzleti perspektíva, továbbá nő a vállalat alkalmazkodóképessége, amelyre az üzleti stratégiánk élénkítésére szükség van. Előre tervezhetünk és reagálhatunk azokra a piaci és technológiai változásokra, amelyek befolyásolják vállalkozásunk teljesítményét, növekedését.

A rendszer olyan több modulból álló szoftvercsomag, amely célja és feladata összefogni a vállalat minden egyes részfolyamatait, úgy hogy a szükséges adatokat integrált módon, csak egyszer tároljuk. A rendszer adatbázisából a megfelelő lekérdező algoritmusokkal pontos, naprakész és a vállalati döntéseket támogató adatokat lehet kiszűrni.

A rendszer moduláris felépítésű, így az egyes részterületeket lefedő szoftvercsomagok elkülöníthetők különböző modulokra, komponensekre:

Vállalati CRM, értékesítési terület:
Illeszkedik a vállalat szervezeti felépítéséhez, integrál, ügyfélközpontú, mely támogatja a belső értékesítési folyamatokat. Aktívan támogatja az ügyfélszolgálati és értékesítési folyamatokat, emellett hozzájárul a hatékonyság és elégedettség növeléséhez.

Kontrolling és döntéstámogatás:
Használata lehetővé teszi az adott munkafolyamatok automatizálását, és a végrehajtási folyamatok támogatását, ezáltal optimalizálja a szükséges munkaerő ráfordítást, elősegítve ezzel a működési hatékonyság növelését.

Beszerzési, logisztikai terület:
Biztosítja a raktárkészlet értékbeli nyilvántartását raktáranként, cikkenként, cikkcsoportonként. Továbbá biztosítja a készletértékelési nyilvántartások kezelését. A készletérték, mennyiségi nyilvántartás kezelése során optimálisabb raktárkészlet érhető el.

Elektronikus iratkezelési rendszer:
Képes az összes irat minden formájának nyilvántartására, homogén módon történő kezelésére. Az elektronikus tartalmak tárolásával és a papír iratok digitalizálásával egy átfogó tudásbázist alakít ki.

Gyártási terület:
Segít a készletgazdálkodás, a megrendelések kezelésének, az árkalkulációnak, a szabászati optimalizálásnak a kezelésében, a maradékanyag-gazdálkodás digitalizálásában és optimalizálásában.

A bevezetett rendszer segítségével növekszik a termelékenységünk és hatékonyságunk, a tervezhetőség megnövekedésével csökkenteni tudjuk a nem tervezett túlórákat, továbbá a szállítmányok méretét is optimalizálni tudjuk, a gyakori üresjáratokat csökkenteni tudjuk az alkatrészek összehangolásával az összeszerelési területeken. Előzetes számításunk szerint 8-9%-os termelésnövekedést tudunk ezzel elérni.

Az új rendszerrel csökken a vásárlási költség a megalapozott ütemezés által, ami felszabadítja a beszerzőt a sürgősségi szállítások és a tengernyi papírmunka alól, így jobban összpontosíthat munkája fontosabb elemeire. A megtakarításokat az alacsony árak mellett a teljes vásárlási költség csökkenése is segíti. Így, a vásárlási költségek mintegy 6%-át meg tudjuk takarítani. Csökken a minőségromlási költség is, mivel a megalapozott ütemezés stabilabb környezetet eredményez, ami kevesebb selejttel jár.

A projekt befejezési dátuma: 2020.02.24.

A projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01563


 

Termelési kapacitás bővítése Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

 

A kedvezményezett neve: Fatér Csaba e.v.

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése Fatér Csaba egyéni vállalkozónál

A szerződött támogatás összege: 13 498 200 Ft

A támogatás mértéke: 45 %

A projekt tartalma: Beszerezni kívánt gépek:

CASADEI F255 marógép NC vezérléssel, dönthető tengellyel

PETTINI 541 2 zsákos faipari elszívó berendezés

CASADEI PS 630 vastagsági gyalugép

PETTINI 541 2 zsákos faipari elszívó berendezés

CASADEI XENIA 40 lapszabász körfűrészgép dönthető lappal

PETTINI 541 2 zsákos faipari

Ezekre a gépekre azért van szükségünk, hogy a mai kor követelményinek eleget téve, ezen a téren is minőségi munkát adhassunk ki a kezünk közül. A jövőben több munkát tudnánk vállalni, jobb minőségben, ami árbevétel növekedéssel is járhatna.

A kapacitásbővítés a termelékenységi potenciál növelése által több megrendelést, további munkahelyek megteremtését is lehetővé teszi. Ez egyrészt további nemzetközi piaci térnyeréseket, új üzleti partnereket garantálhat, másrészt a kapcsolatteremtés és tapasztalatcsere révén új hazai innovációkat, technológiai újdonságokat, hazai és külpiaci partnerek egymásra találását is eredményezi..

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.05.24.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-01812
Fatér Asztalosműhely - Magyar